Joep’s slaapplek

De 11 weken oude Joep woonde sinds een week bij zijn nieuwe baasjes. Het was een vrolijke pup, maar het alleen slapen ´s nachts vond hij nog erg wennen. Ook niet zo gek als een hond net bij zijn moeder weg is. Daarom sliep elke nacht één van zijn baasjes bij hem in de woonkamer. Als ze hem ´s nachts alleen lieten in de woonkamer was hij veel aan het janken. Zijn baasjes vroegen zich af of ze misschien iets konden doen om het wat makkelijker voor hem te maken vroegen mij om advies.

Voor dit soort vragen maak ik vaak op energetisch niveau contact met het dier, ook wel telepathisch communiceren genoemd. Dit deed ik vanuit mijn eigen huis. Afstand maakt hierbij namelijk niet uit en ik vind het vaak prettig om vanuit mijn eigen omgeving zonder afleiding te doen. Via dit energetisch contact krijg ik beelden en gevoelens door die mij informatie geven over hoe het met het dier gaat, wat er op dat moment speelt en wat hij nodig heeft. Het dier bepaalt zelf wat hij hierin wil laten zien.

Joep gaf aan dat hij het wel naar zijn zin had bij zijn nieuwe baasjes. Hij liet mij een warmte voelen vanuit zijn hart wat het best als dankbaarheid en tevredenheid is te beschrijven. Hij was hier op zijn plek. Wel zat er onder het stoere voorkomen van deze pup een onzekerheid en het zit in zijn aard om het graag goed te willen doen voor zijn baasjes. Ook zag hij het als zijn plicht om te waken over zijn baasjes. Dit bracht echter voor hem ook spanning mee.

Dit bleek ook een oorzaak voor zijn onrust in de nachten. Hij voelde zich niet veilig op de plek waar de bench stond. Overdag zaten zijn baasjes daar vlakbij, maar ´s nachts waren zijn baasjes in de slaapkamer die grenst aan de andere kant van de woonkamer. Daartussen was nog een buitendeur die het meest gebruikt werd in dit huis. Boven zijn bench was een trap. Zo kreeg hij het gevoel dat hij alert moest blijven om zowel de buitendeur als de trap in de gaten te houden, terwijl zijn baasjes een eind verderop in een andere kamer sliepen. “Een te grote taak op dit moment” liet hij weten.

Ik vroeg wat hem zou kunnen helpen. Waar wil je liever slapen in deze kamer? Hij liet de hoek zien die grenst aan de slaapkamer van zijn baasjes, naast de slaapkamerdeur. De bench vond hij prima, maar dan wel met het deurtje gericht naar de deur van de slaapkamer.

Daarna heb ik hem healing gegeven om hem te helpen aarden, dat is ook belangrijk om zelfvertrouwen te krijgen, en om ontspanning te geven.

Aan zijn baasjes heb ik doorgegeven wat zijn wensen waren. Ze hebben de bench meteen verplaatst zoals hij wilde. De volgende dag kreeg ik een berichtje dat hij die nacht goed heeft geslapen, alleen in de woonkamer. Na een paar keer “piepen” toen zij net in de slaapkamer waren is hij rustig gaan slapen.

Het is voor elk dier een hele stap om het nest te verlaten en bij zijn moeder weg te gaan. Daarom is het goed om dit wat te begeleiden, zodat de hond of kat de verandering zo goed mogelijk kan verwerken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Bach Remedies of healing.