Veldopstellingen voor dieren

Een veldopstelling is een methode die zich richt op het welzijn van het dier en zijn omgeving. Het geeft inzicht in hoe het dier zich voelt en het biedt mogelijkheden voor verbetering. Is je hond bijvoorbeeld snel angstig, is er een verandering in huis waar de kat moeilijk aan kan wennen, of zit je met een vraag waar je niet uit komt? Dan kan een veldopstelling helpen.

img_20170111_161805

Elk mens en dier is onderdeel van een morfisch veld, een geheel. Dit is onderzocht door bioloog/auteur/filosoof Rupert Sheldrake. Hij heeft veel experimenten gedaan waaruit bleek dat er ongeacht de afstand ertussen, communicatie kan plaatsvinden tussen organismen, cellen, moleculen, atomen, etc. Dit is te verklaren door het morfische veld. Een veld bevat informatie en afstand maakt daarbij niet uit.

Een gezin is bijvoorbeeld een veld, maar ook een bedrijf met al het personeel is een veld. Bij een veldopstelling voor een dier maak je een opstelling met de personen en andere dieren die bij hem betrokken zijn, zoals de eigenaren/verzorgers, andere gezinsleden en dieren. Deze betrokkenen worden vertegenwoordigd door beeldjes die dienen als resonatoren. Deze beeldjes worden op systemische wijze neergezet en kunnen door middel van trillingen/energie informatie van het betreffende veld doorgeven. Op die manier is het mogelijk om inzicht te krijgen in het welzijn van het dier en zijn omgeving. Door kleine aanpassingen in de veldopstelling of bijvoorbeeld het toevoegen van een Bach remedie kan een verandering via het morfische veld worden doorgevoerd.

Een veldopstelling kan worden ingezet voor één dier, maar ook om harmonie te brengen tussen meerdere dieren/mensen. Dieren zijn erg gevoelig en voelen ons vaak erg goed aan. Soms spiegelen ze zelfs onze klachten. Ook in zo’n situatie kan een veldopstelling helpen de balans herstellen.