Bloesemremedies

Bloesemremedies werken vooral op emotioneel/energetisch niveau. Ik zet dit in bij dieren die last hebben van angsten, onzeker zijn, reactief zijn en bijvoorbeeld bij veranderingen of verlies. Een emotionele blokkade kan ook het lichamelijk herstel in de weg zitten. Het kan zelfs lichamelijke klachten veroorzaken of in stand houden. Daarom is het belangrijk dat het dier ook mentaal of emotioneel in balans is.

bach-bloesems

Bij Bach bloesemtherapie wordt er gebruik gemaakt van de energie van planten en bomen. De geneeswijze is ontdekt door arts en homeopaat Dr. Edward Bach (1886-1936). Hij ontdekte dat planten een negatieve gemoedstoestand bij mensen kunnen deblokkeren. Elke plant of boom heeft een eigen “frequentie”. Het zendt trillingen uit die resoneren met trillingen van onszelf. Wanneer er een disbalans is resoneert dit deel van ons met een bepaalde remedie waar op dat moment een gebrek aan is.

Er zijn 38 bloesem remedies, te verdelen in 7 groepen:

  1. Angst
  2. Onzekerheid
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. Eenzaamheid
  5. Overgevoeligheid
  6. Moedeloosheid en wanhoop
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Bloesem Remedies zijn erg veilig in het gebruik en kunnen prima naast andere medicijnen gegeven worden. Een remedie is namelijk niet een extract van de plant, maar het bevat de trilling/energie ervan. Dit wordt verkregen door een combinatie van bronwater en zonlicht.