hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Voor een consult kom ik naar je dier bij je thuis of bij een paard in de wei of op stal. Zo heeft je dier geen stress van het reizen.

Anamnese

Als eerst neem ik een anamnese af. Ik stel vragen om een duidelijk beeld te krijgen van je dier, de klachten en zijn gezondheid. Dit is nodig om uit te zoeken wat de klachten veroorzaakt en wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar ik rekening mee moet houden tijdens de behandeling, zoals andere (chronische) klachten of medicatie.

Onderzoek

Daarna ga ik het dier onderzoeken en meet ik met de biotensor en testdoos waar verstoringen in het lichaam zijn en welke organen wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. De biotensor is hierbij een hulpmiddel dat extra inzicht geeft in de gezondheid van het dier en het fijne daarvan is dat de eigenaar zelf kan meekijken. Daarbij onderzoek ik het dier zelf lichamelijk en energetisch.

Behandelplan

Wanneer ik door het onderzoek heb ontdekt welke organen/weefsels verstoord zijn en ondersteuning nodig hebben, selecteer ik passende middelen. Dit kunnen kruiden, homeopathie, (Bach) bloesemremedies, celzouten en supplementen zijn. Ook deze test ik met de biotensor, op die manier meet ik welk middel resoneert met het lichaam en kan ik middelen kiezen die precies zijn afgestemd op het dier. Dit combineer ik mijn kennis over de middelen en het lichaam en mijn ervaring.

Ook geef ik een dier tijdens een consult vaak healing wanneer ik merk dat dat nodig is. Ik gebruik daarbij technieken uit mijn opleiding Natuurgeneeskunde en uit de cursus Quantum Touch. De healing kan ondersteunend werken naast de middelen, ook kan het blokkades in het lichaam opheffen waardoor de middelen beter aanslaan. Verder werkt healing op zichzelf ook helend voor zowel fysieke als emotionele of mentale klachten.

Werking

Het verschilt per dier en per klacht hoe snel de behandeling werkt. Het varieert van een paar dagen tot enkele weken. Ook is het wel eens voorgekomen dat er dezelfde dag al verschil te merken was. Meestal zet ik de middelen voor 4-6 weken in. Daarna evalueer ik met de eigenaar hoe het gaat met het dier. Soms is het al voldoende voor het dier, maar het komt ook regelmatig voor dat er een volgende behandeling nodig is. Met name bij klachten die al langere tijd spelen kan het iets meer tijd kosten en is er een vervolg nodig.

Lichamelijk, emotioneel en mentaal

Ik behandel niet alleen dieren met lichamelijke klachten, maar ook dieren met andere problemen. Bijvoorbeeld angstige of nerveuze dieren, reactieve dieren of dieren die bijvoorbeeld in huis niet goed met elkaar kunnen opschieten.

De bloesemremedies of healing kunnen hierbij goed helpen. Ook doe ik wel eens een veldopstelling. Dit kan helpen om de harmonie in huis te verbeteren, maar ook tussen een kudden paarden of de eigenaar en het dier. Op de website onder ‘Therapieën’ vindt je meer informatie over de veldopstellingen, bloesemremedies en andere middelen.

NAVODI – Natuurlijk voor dieren