hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Voor een consult kom ik bij je thuis of bij een paard in de wei of op stal. Zo heeft je dier geen stress van het reizen.

Anamnese

Eerst neem ik een anamnese af. Ik stel vragen om een duidelijk beeld te krijgen van je dier, de klachten en zijn gezondheid. Dit is nodig om uit te zoeken wat de klachten kan veroorzaken en wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar ik rekening mee moet houden tijdens de behandeling, zoals andere (chronische) klachten of medicatie.

Onderzoek

Vervolgens onderzoek ik het dier lichamelijk en energetisch en meet ik met de biotensor en testsets waar verstoringen in het lichaam zijn en welke organen wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. De biotensor is hierbij een hulpmiddel dat extra inzicht geeft in de gezondheid van het dier en het fijne daarvan is dat de eigenaar zelf kan meekijken.

Behandelplan

Wanneer ik door het onderzoek heb ontdekt welke organen/weefsels verstoord zijn en ondersteuning nodig hebben, selecteer ik passende middelen. Dit kunnen kruiden, homeopathie, (Bach) bloesemremedies, celzouten en supplementen zijn. Ook deze test ik met de biotensor, op die manier meet ik welk middel resoneert met het lichaam en kan ik middelen kiezen die precies zijn afgestemd op het dier.

Zie: Fythotherapie/kruidentherapie

Ook geef ik tijdens een consult vaak een healing. Ik gebruik daarbij technieken uit mijn opleiding Natuurgeneeskunde en uit de cursus Quantum Touch. De healing kan ondersteunend werken naast de middelen, ook kan het blokkades in het lichaam opheffen waardoor de middelen beter aanslaan. Verder werkt healing op zichzelf ook helend voor zowel fysieke als emotionele of mentale klachten.

Zie: Energietherapie

Werking

Het verschilt per dier en per klacht hoe snel de behandeling werkt. Het varieert van een paar dagen tot enkele weken. Ook komt het voor dat er dezelfde dag al een verschil merkbaar is. Meestal zet ik de middelen voor 4-6 weken in. Daarna evalueer ik met de eigenaar hoe het gaat met het dier. Soms is het al voldoende voor het dier, maar het komt ook regelmatig voor dat er een volgende behandeling nodig is, afhankelijk van de klachten. Bij klachten die al langere tijd spelen is het vaak verstandig om een vervolgconsult af te spreken.

Lichamelijk, emotioneel en mentaal

Ik behandel niet alleen dieren met lichamelijke klachten, maar ook dieren met andere problemen. Bijvoorbeeld angstige of nerveuze dieren, reactieve dieren of dieren die bijvoorbeeld in huis niet goed met elkaar kunnen opschieten.

De bloesemremedies of healing kunnen hierbij goed helpen. Ook doe ik wel eens een veldopstelling. Dit kan helpen om de harmonie in huis te verbeteren, maar ook tussen een kudden paarden of de eigenaar en het dier.

Zie: Veldopstellingen voor dieren

Het consult duurt meestal 1 tot 1,5 uur (per dier). Na het consult zorg ik dat je de middelen die we hebben besproken zo snel mogelijk ontvangt en mail ik een kort verslag van het consult met de beschrijving van de middelen.

NAVODI – Natuurlijk voor dieren